Προώθηση Ιστοσελίδων - SEO

Το SEO είναι η στρατηγική που βοηθά την ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης, δίνοντάς σας την καλύτερη ευκαιρία για να προσελκύσετε νέους πελάτες. Στη Delian αγαπάμε το SEO και προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις για την επιχείρησή σας.

proothisi-istoselidon-seo-delian-digital-marketing
seo-delian-digital-marketing

Τι είναι SEO?​

Με απλά λόγια το SEO  (Search engine Optimization) αποτελείται από μια σειρά διαδικασιών που δρουν για την επιχείρησή σας, βοηθώντας τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν καλύτερα το περιεχόμενο και την αξία της ιστοσελίδας σας. Σκοπός της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης είναι να αυξήσετε την προβολή σας στο κοινό-στόχο σας.

Ο ιστότοπός σας πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης για τους χρήστες που αναζητούν μια επιχείρηση ακριβώς όπως τη δική σας. Αν δεν εμφανίζεστε ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού που υπάρχει σήμερα στο διαδίκτυο, οι πιθανότητες να ξεχωρίσετε είναι πολύ μικρές. Έτσι η ιστοσελίδα σας δεν επιστρέφει την αξία της αρχικής σας επένδυσης και καταντάει ένα επιπλέον κόστος για εσάς.

Στη Delian αναλαμβάνουμε τη Προώθηση της Ιστοσελίδας σας με SEO ακολουθώντας μία σειρά διεργασιών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες της κάθε επιχείρισης.

Οφέλη του SEO

Υψηλή Κατάταξη

Ο βασικότερος στόχος του SEO είναι η υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας σας για κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Με αυτό το τρόπο διευκολύνετε τους υποψήφιους πελάτες να σας βρουν όταν αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχετε.

Αύξηση Επισκεψιμότητας

Η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υψηλή κατάταξη. Όσο πιο ψηλά βρίσκεστε στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, τόσο περισσότερος κόσμος θα επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας.

Αξιοπιστία

Οι χρήστες εμπιστεύονται τις μηχανές αναζήτησης. Συνεπώς, κατέχοντας κορυφαίες θέσεις για τις λέξεις - κλειδιά που στοχεύετε και αναζητά ο χρήστης, αυξάνεται η εμπιστοσύνη του προς τον ιστότοπο σας.

Επιχειρηματικοί Στόχοι

Το σημαντικότερο στοιχείο μίας επιτυχημένης SEO στρατηγικής είναι οι στόχοι. Αν θέλουμε αποτελέσματα, οι στόχοι της SEO καμπάνιας θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους επιχειρηματικούς.

Ανταγωνιστικότητα

Το SEO σας βάζει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Σε δύο ιστοσελίδες που πωλούν το ίδιο προϊόν, αυτός με την υψηλότερη κατάταξη είναι πιο πιθανό να έχει περισσότερους πελάτες και πωλήσεις.

Σταθερά Αποτελέσματα

To SEO - αντίθετα με τις πληρωμένες διαφημίσεις (PPC)- παράγει πιο σταθερά αποτελέσματα. Οι διαφημίσεις έχουν αποτέλεσμα μόνο όσο τροφοδοτούνται ενώ η υψηλή οργανική κατάταξη παραμένει.

Επιχειρηματικοί Στόχοι

Το σημαντικότερο στοιχείο μίας επιτυχημένης SEO στρατηγικής είναι οι στόχοι. Αν θέλουμε αποτελέσματα, οι στόχοι της SEO καμπάνιας θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους επιχειρηματικούς.

Θέλετε να εκτοξεύσετε την ιστοσελίδα σας στη κορυφή της Google?

Θα χαρούμε να  συζητήσουμε για τους στόχους σας και πως μπορείτε να τους φτάσετε.

Υπηρεσία SEO της Delian

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότεροι από έναν, τρόποι για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με SEO?  Στη Delian ακολουθούμε μία εξατομικευμένη προσέγγιση για τον ιστότοπό σας και σας βοηθάμε να διαλέξετε το σωστό πακέτο (ή πακέτα) για την επιτυχία.

Έρευνα & Ανάλυση

Τον πρώτο βήμα είναι ο λεπτομερής έλεγχος και η αξιολόγηση ΟΛΗΣ της ιστοσελίδας. Κάθε σωστή στρατηγική ξεκινάει από εδώ, καθώς πολλές αποφάσεις και η συγκριτική αξιολόγηση για την επιτυχία της στρατηγικής, γίνονται βάσει αυτής της αρχικής αξιολόγησης.

Πακέτο On-Page SEO

Αυτό το πακέτο αφορά όσους ξεκινούν τώρα με το SEO. Το On-Page SEO βασίζεται στο προηγούμενο βήμα της ανάλυσης και περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να βελτιστοποιηθεί πλήρως η δομή της ιστοσελίδας  για τις μηχανές αναζήτησης.

Πακέτο Περιεχομένου

Αφού γίνει έρευνα για λέξεις – κλειδιά που αναζητούν οι ιδανικοί πελάτες σας στο Google, θα δημιουργήσουμε νέο περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας, που θα στοχεύει αυτές τις λέξεις. Κάθε μήνα θα παραδίδεται περιεχόμενο (έως 2500 λέξεις) είτε με μορφή ενός άρθρου είτε περισσότερων.

Πακέτο Off-Page SEO

Με αυτό το πακέτο θα βοηθήσουμε την ιστοσελίδα σας να βελτιώσει το ψηφιακό της κύρος, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνδέσμων προς αυτή από άλλες ιστοσελίδες, μεγαλύτερου κύρους. Με αυτό το τρόπο θα μεταβιβάσουν και λίγο από το δικό τους κύρος σε εσάς. (Κάτι σαν συστατική επιστολή).

Διαδικασία Προώθησης Ιστοσελίδων - SEO

1. Έρευνα & Ανάλυση

Η ομάδα μας ερευνά την υπάρχουσα κατάσταση του κλάδου  δραστηριοποίησής σας και τον ανταγωνισμό σας. Στη συνέχεια, αναλύουμε τη δομή της ιστοσελίδας σας ώστε να έχουμε μία πλήρη εικόνα των εργασιών που πρέπει να γίνουν.

2. Επιλογή Μηνιαίου Πακέτου

Αφού ολοκληρωθεί η έρευνα και ανάλυση, θα συζητήσουμε ποια πακέτα είναι τα καταλληλότερα για τις ανάγκες σας και θα αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Μπορείτε να επιλέξετε ένα, δύο ή και τα τρία πακέτα SEO που προσφέρουμε.

3. Μηνιαία Αναφορά Εργασιών

Κάθε μήνα θα λαμβάνετε μια λεπτομερή αναφορά για τις εργασίας που έχουμε κάνει (τα παραδοτέα). Επιπλέον, θα ενημερώνεστε τακτικά με την πρόοδο της κατάταξής σας στις μηχανές αναζήτησης. Θα τη παρακολουθούμε καθημερινά και θα γνωρίζετε ακριβώς πόσο αποτελεσματική είναι η καμπάνια σας – με πραγματικά νούμερα, χωρίς εικασίες.

4. Τριμηνιαίες Προσαρμογές

Κάθε τρεις μήνες θα προγραμματίζουμε μια συνάντηση που θα μπορούμε να συζητάμε τα αποτελέσματα της SEO καμπάνιας. Εδώ μπορούμε να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική και να επιλέξουμε άλλο πακέτο ή πακέτα SEO.

Συχνές Ερωτήσεις

Όλοι μπορούν να αυξήσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο. Το πόσο εύκολο είναι όμως, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ανταγωνιστικότητα της αγοράς σας, οι ανταγωνιστές σας και η συνολική στρατηγική που ακολουθείτε. Όπως και να ‘χει, μην ανησυχείτε! Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε ένα σχέδιο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Δυστυχώς, σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει μία σίγουρη απάντηση. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι SEO Gurus διχάζονται – άλλοι λένε σε 4 μήνες άλλοι λένε σε 6. Στο μόνο που συμφωνούν είναι πως μία δομημένη στρατηγική επισπεύδει κατά πολύ τα αποτελέσματα. Γι’ αυτό αφού συζητήσουμε για τους στόχους σας, θα συντάξουμε μία ολοκληρωμένη SEO στρατηγική με βασικούς στόχους. Με αυτή θα πορευθούμε για το επόμενο διάστημα εξασφαλίζοντας τα ταχύτερα και αποδοτικότερα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας.

Αν αναζητάτε πληροφορίες για το SEO, ο όρος SERP είναι πολύ κοινός στο κλάδο. Σημαίνει Search Engine Results Page. Είναι η σελίδα που παραθέτει τις ιστοσελίδες που σχετίζονται με το ερώτημά που κάνατε στη μηχανή αναζήτησης. Με απλά λόγια, είναι η σελίδα που καταλήγουμε μετά από μία αναζήτηση στη Google.

Αυτή είναι άλλη μία δύσκολη ερώτηση. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αλγόριθμους που μετρούν την ποιότητα των ιστοσελίδων με βάση χιλιάδες παράγοντες. Μια μηχανή αναζήτησης είναι αποτελεσματική μόνο όταν παρέχει ποιοτικά αποτελέσματα, επομένως, οι υπεύθυνοι εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι μόνο τα καλύτερα αποτελέσματα θα φτάσουν στην κορυφή της λίστας των αποτελεσμάτων.

Τα 3 κορυφαία οργανικά αποτελέσματα (δηλαδή οι ιστοσελίδες που εμφανίζονται μετά τις διαφημίσεις και τις τοπικές καταχωρίσεις) κερδίζουν πάνω από το 50% των “κλικ”  σε ένα SERP. Συνεπώς, αν βρίσκεστε στις 3 κορυφαίες θέσεις, οι πιθανότητες να κάνουν “κλικ” στη δική σας ιστοσελίδα είναι πολύ αυξημένες.

Αρχικά αν σκεφτούμε πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανεξάρτητο ρήμα της ελληνικής γλώσσας (βλ. googl-άρω), τότε μάλλον είναι πολύ ισχυρή! Η Google είναι ο ηγέτης των μηχανών αναζήτησης, είναι αυτή που ορίζει τα κριτήρια των αλγορίθμων κατάταξης (τα οποία κρατάει απόκρυφα). Γι αυτούς τους λόγους η στρατηγική που εφαρμόζεται για την καλύτερη κατάταξη στην Google αποφέρει θετικό αποτέλεσμα και σε άλλες μηχανές αναζήτησης.